Anàlisi de sèries infantils preescolars de Clan TVE: Dora La Exploradora, Peppa Pig i Pocoyó

Palà, Gemma Anàlisi de sèries infantils preescolars de Clan TVE: Dora La Exploradora, Peppa Pig i Pocoyó., 2013 Final Degree Project thesis, Pompeu Fabra University. [Thesis]

[img] Text
TFG_GemmaPalà.pdf

Download (1MB)

English abstract

“Anàlisi de sèries preescolars de Clan TVE” is a Final Degree Project included in the itinerary of Communication Theories of the Audiovisual Communication Degree in Pompeu Fabra University.

Catalan abstract

Anàlisi de sèries preescolars de Clan TVE és un treball de fi de grau que s’emmarca en l’itinerari de Teories de la Comunicació del Grau de Comunicació Audiovisual. El seu objecte d’estudi són les sèries infantils de televisió destinades a nens/es en edat preescolar, i el seu objectiu de recerca és analitzar programes preescolars per determinar quines elements utilitzen per adequar-se al seu target. Les sèries analitzades pertanyen al canal temàtic infantil i juvenil Clan de RTVE que emet en territori espanyol: Dora la Exploradora, Peppa Pig i Pocoyó. Totes tres sèries tenen bons índexs d’audiència i han estat premiades a nivell nacional i internacional. L’anàlisi es fragmenta en tres àmbits d’estudi que corresponen a la narració, a la forma visual i sonora del text i als valors que, posats en conjunt, esdevenen clau per determinar en quina mesura les sèries estan dissenyades per al públic preescolar. Aquest treball acadèmic pretén establir unes conclusions que portin a la reflexió a tots aquells que estan involucrats en la experiència televisiva d’un infant.

Item type: Thesis (UNSPECIFIED)
Keywords: Sèries infantils, edat preescolar, , valors televisius, Clan TVE, Dora la Exploradora, Peppa Pig, Pocoyó
Subjects: B. Information use and sociology of information > BA. Use and impact of information.
C. Users, literacy and reading. > CC. User categories: children, young people, social groups.
G. Industry, profession and education. > GH. Education.
Depositing user: Gemma Palà
Date deposited: 12 Dec 2015 08:23
Last modified: 12 Dec 2015 08:23
URI: http://hdl.handle.net/10760/28355

Downloads

Downloads per month over past year

Actions (login required)

View Item View Item