Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Önerile

Odabaş, Hüseyin . Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Önerile., 2015 In: İsmet Binark Armağanı. Türk Edebiyatı Vakfı, pp. 317-327. [Book chapter]

[img] Text
3.5..pdf - Submitted version

Download (11MB)

English abstract

There have been information and records management education-learning programs almost for sixty years in the Turkish Higher Education System and during the last decades the number of departments started to increase. However it is a fact that there have been some problems in the new established departments. In this research after making an evaluation about the information and records management education in Turkey, the detailed analyze of problems of particularly new established departments’ is made. In order to realize these goals, both literature review and a survey with students of Department of Information and Records Managements at Ataturk University are made.

Turkish abstract

Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde bilgi ve belge yönetimi eğitim-öğretimi yaklaşık altmış yıldır devam etmektedir. Son yıllarda bilgi ve belge yönetimi bölümlerinin sayısının arttığı bilinmektedir. Ancak yeni kurulan bölümlerin bir takım sorunlar yaşadığı bilinen bir gerçektir. Araştırmada Türkiye’de bilgi ve belge yönetimi bölümleri genel olarak değerlendirilmekte ve özellikle yeni kurulmuş olan bölümlerin yaşadığı sorunlar saptanmaya çalışılmaktadır. Bu iki hedef için literatürden yararlanılmış ve Atatürk Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerine anket uygulaması yapılmıştır.

Item type: Book chapter
Keywords: Akademik sorunlar, bilgi ve belge yönetimi eğitim-öğretimi, bilgi yöneticilerinin istihdamı. Academic problems, information and records management education-learning, employment of information managers.
Subjects: A. Theoretical and general aspects of libraries and information. > AA. Library and information science as a field.
A. Theoretical and general aspects of libraries and information. > AB. Information theory and library theory.
G. Industry, profession and education. > GH. Education.
Depositing user: Hüseyin Odabaş
Date deposited: 10 Feb 2016 10:26
Last modified: 10 Feb 2016 10:26
URI: http://hdl.handle.net/10760/28776

References

ÖSYM (2013). Yükseköğretim Programların Ek Yerleştirme Kılavuzu. 14 Mart 2014 tarihinde http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/OSYS/2013OSYSEKYERLESTIRMEKILAVUZU25.09.2013.pdf adresinden erişildi.

Yılmaz, M. (2010). “Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü: Kuruluş Aşaması ve Bugünkü Durumu”. Türk Kütüphaneciliği 24 (1), 118-130.

Atılgan, D. (1999). Türkiye'de Kütüphanecilik Eğitimi ve Yeni Bin Yılda Hedefler. Bilginin serüveni: Dünü, Bugünü, Yarını: Türk Kütüphaneciler Derneği’nin Kuruluşunun 50. Yılı Uluslararası Sempozyum Bildirileri içinde (ss. 144-163). Ankara: Türk Kütüphaneciler Derneği.

Bilgi ve Belge Yönetimi Taban Puanları (2013). 20 Mart 2014 tarihinde http://www.parlakbirgelecek.com/tr/faydali-bilgiler/universite-secimine-baslarken/bilgi-ve-belge-yonetimi-taban-puanlari adresinden erişildi.

BBY Haber Portali. (2014). 21 Mart 2014 tarihinde http://www.bbyhaber.com/bby/2012/07/22/bilgi-ve-belge-yonetimi-bolumunu-tercih-edecek-ogrenciler-icin-genel-bilgiler/ adresinden erişildi.

Bir, B. (2012). Türkiye’deki Üniversitelerde Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin, Özelde Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Eğitim Programlarının Genel Değerlendirilmesi ve Durum Analizi”, International Conference on New Trends in Education and Their Implications ICONTE, Antalya, (26-28 Nisan 2102).


Downloads

Downloads per month over past year

Actions (login required)

View Item View Item